ro Romanian
X
en Englishfr Frenchro Romanian
Unitate mobilă – ,,Centru de zi",Năsăud
,,Centru de zi",Năsăud > Unitate mobilă

UNITATE DE ÎNGRIJIRE LA DOMICILIU

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Infrastructura actuală a unităților de îngrijire la domiciliu este descrisă ca fiind insuficientă, fiind caracterizată de capacitate scăzută de utilizare și lungi liste de așteptare. Piața unităților de îngrijire la domiciliu este deficitară, de aceea trebuie să se asigure de calitatea serviciilor furnizate pe termen mediu și lung.

La nivelul Orașului Năsăud există un număr de 136 de persoane care au dificultăți în desfășurarea activităților zilnice, de unde și necesitatea investiției privitoare la unitatea de îngrijire la domiciliu.

Serviciile privind unitatea de îngrijire la domiciliu prevăzute în cadrul proiectului vor contribui în mod direct la îmbunătățirea nivelului de trai al persoanelor vârstnice.

Având în vedere că la nivelul orașului Năsăud există persoane vârstnice care au dificultăți în realizarea activităților zilnice și nu primesc ajutor din partea familiei sau apropiaților, prezentul proiect prin obiectul de investiție propus vine în întâmpinarea nevoilor acestora.

În cadrul unității de îngrijire la domiciliu se vor asigura servicii precum cele pentru igienă a vârstnicului, menaj, procurarea de medicamente și însoțire la medic sau alte instituții unde se impune însoțirea vârstnicului, măsurarea unor parametrii ai stării de sănătate, cumpărături, plata facturilor, activități și servicii de consiliere, mediere socială.

De asemenea, se vor realiza acțiuni de conștientizare și sensibilizare socială, măsuri și acțiuni de sprijin în vederea menținerii în comunitate a persoanelor în vârstă precum și activități de socializare la domiciliu.

Valoarea mare a investițiilor necesare pentru realizarea serviciilor privind unitatea de îngrijire la domiciliu necesită atragerea de fonduri, fiind insuficientă utilizarea exclusivă a fondurilor din bugetul local pentru realizarea tuturor activităților care sunt întreprinse în cadrul proiectului.

Prin intermediul proiectului se urmărește deservirea unui număr minim de 50 de beneficiari în cadrul unității de îngrijire la domiciliu.

În concluzie, proiectul Reabilitare si dotare clădire existenta pentru proiectul „Centru de zi pentru persoane vârstnice si unitate de îngrijire la domiciliu, Oraș Năsăud, Județul Bistrița-Năsăud” este necesar în condițiile în care va contribui în mod direct la satisfacerea nevoilor pe care le au în prezent persoanele vârstnice, la creșterea calității vieții acestora și a celorlalți membri ai comunității locale, precum și la dezvoltarea socio-demografică a Orașului Năsăud.

Sari la conținut